Demirtaş’tan Bahçeli’ye “Şerefsiz” yanıtı

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş’tan Bahçeli’ye “Şerefsiz” yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2015 08:56

HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Yalılarda viskisini yudumlayıp HDP’ye oy veren şerefsizler. Şimdi, HDP ile koalisyonu kurun” açıklamasına, “HDP İstanbul’da üçüncü partidir. Bu Türkçeyi doğru dürüst konuşamayan Türk milliyetçilerinden daha fazla oy almıştır. HDP İstanbul’u en fukara semtlerinden oy almıştır. Elbette zenginler de HDP’ye oy vermiş olabilir. Hepsi bizim için çok saygındır” sözleriyle karşılık verdi.

Haberin Devamı

HIRSIZIN SARAYINDA ZEVKİ SEFA

Suruç’ta hayatını kaybeden ve yaralanan gençlerin pek çoğunun üyesi olduğu; HDP bileşeni Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne (ESP) dün gerçekleştirdiği başsağlığı ve geçmiş olsun ziyareti sonrasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Demirtaş, “Seçmenimize küfür hakaret edene de bin misliyle de aynen iade ediyorum. Seçim öncesi ‘Hırsızdan hesap sorarız’ deyip, seçim sonrası hırsızın sarayında zevki sefa sürenler midir, şerefli olanlar? Şeref kavramını kullanmaya kalkmasınlar, hadlerini bilsinler” dedi.

Demirtaş’ın açıklamaları özetle şöyle:

KAÇ SEÇİMDE YENİLİRSE YENİLMİŞ SAYILACAK

7 Haziran’dan bu yana aslında AK Parti - MHP savaş koalisyonu, var. MHP seçim meydanlarında verdiği bütün sözleri unutarak, ‘Benimle yürü’ diyenleri sarayın bahçesine götürmüş durumda. Sarayın bahçesinde nöbet tutmak için mi, MHP seçmeni bunlara oy verdi? Savaş koalisyonu kurulmuş durumda. Zannediyorum erken seçime bu savaş koalisyonuyla gidecekler. Bir an önce Türkiye seçimini yapmalı. AKP’den kalıcı kurtuluşun önü açılmalıdır. Yaptığımız toplantılarda, tüm teşkilatlarımız hazır olduklarını ifade ediyor. İnşallah bu seçimde AKP, Türkiye’nin başına bela olmaktan çıkar. Fakat şunu da duymak istiyoruz, kaç seçimde yenilirse yenilmiş sayılıyorsunuz.

Haberin Devamı

ARINÇ’IN ZERGELE AÇIKLAMASI

Hava saldırılarında sivillerin katledildiği Zergele köyüne HDP heyetinin gitmesi kararlaştırıldı. Gidip olay yerinde katliamın yaşandığı yerde tespitler yapacaklar. Eğer Dışişleri Bakanlığı veya AKP yetkilileri veya Bülent Arınç arzu ediyorsa, gidip alçaklığı bizathi yerinde görmek istiyorsa, buyursun gelsin. Alçaklık nedir, orada tespit edelim. Biz ille ‘Öyle oldu’ demiyoruz, gidip göreceğiz. Buyursunlar heyetimize dahil olsunlar. Raporlasınlar, Türkiye’ye de dönüp açıklasınlar.

BİZ HER ZAMAN BARIŞI SAVUNDUK

Barış çağrısının geç kalmışı olur mu? Bugün biz barışı sağlayabilirsek ölme ihtimali olan gençlerimizin ölümünü durdurmuş olacağız. Ne zaman savaş çağrısı yaptık ki ‘Barış çağrısına geç kaldınız’ diyor o bazı çevreler. Şunu söylemek lazım, ‘Biz şu anda karşılıklı elinizi tetikten çekin’ diyebilecek en meşru gücüz. Ne savaşı körükledik, ne savaş istedik. Biz her zaman barışı savunduk...AKP 1990’lara dönmek istiyor olabilir. Ama onlar şunu unutmasın. 90’lara döndürebileceğiniz bir siyasi ortam yok. Korkutabileceğiniz, sindirebileceğiniz bir halk yok. Yoksa devlet aynı devlet. Siz 90’ları çok arzuluyorsunuz. Ama biz bunun önüne geçeceğiz.

Haberin Devamı

TÜRKİYE SAĞ SİYASETİN EN KEPAZE DÖNEMİ

Savaş çıkartma niyetlerinin olduğu Ağrı’da ortaya çıkmıştı. ‘İyi ki öldü’ diyenden, ‘Niye daha fazla HDP’li ölmedi diyene kadar, Türkiye sağ siyaseti, ırkçı siyaseti tarihinin en kepaze dönemini yaşadı. 7 Haziran seçimlerinde sandığa sayı duymayanlar artık yeni bir konsept içerisine girdiler. Suruç katliamı bunu tetikleyen en büyük olaydı. Seçimi kaybettiklerinde de rezilliklerinin boyutu en dibe vurmaya başladı. Diyarbakır bombacısı halen ortaya çıkarılmış değil. Mersin, Adana parti binalarımızın bombalanması halen ortaya çıkarılmış değil. O bombalamaların failleri yakalanmadığı için Suruç rahatlıkla yapılabilmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!